Основатели
team-photo
Емилиян Кадийски
Роден във Враца, Емо завършва математическата гимназия в града, след това магистратура по Информатика в СУ “Св. Климент Охридски”. Работи като уеб програмист и през 2011г е част от първата кохорта учители на Заедно в час. Хобитата му са да спортува: футбол, ски, тичане, да пътува и да обикаля сред природата.
team-photo
Теодор Костадинов
Теодор е един от основателите на Враца софтуер и един от първите лектори в сдружението. Занимава се както с програмиране и преподаване, така и с организиране на събития и състезания. Любима негова е игра е ежегодният Лов на съкровище във Враца, за която черпи вдъхновение от множеството ескейп стаи на които ходи. Теодор е старши програмист в голяма американска компания, като се занимава соновно с Джава и Андроид. Обича да експериментира с различни технологии и похвати, и често подхваща собствени проекти. Любовта към програмирането е нещото, което иска да предаде на своите курсисти.
team-photo
Илиян Димов
Илиян има технически ум, който го кара да вярва, че иновативните и модерни професии могат да се работят отвсякъде. Той обича родния си град Враца и също така обича да помага на хората. Мотивиран е от идеята, че Враца може да се превърне в ИТ хъб в Северозападна България.
Образование: Технически университет София
Магистър по Роботика
Професия: Програмист и съосновател на
Враца Софтуер Общество.
Управленски Екип
team-photo
Иван Стрижлев
Иван е роден и живее във Враца. Завършил е психология в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работил е по специалността си в системата на образованието. Повече от десет години се занимава със създаването и провеждането на тренинг обучения и тиймбилдинги. Хоби му е фотографията, планинарството и графичния дизайн.
mail-icon  ivan@vratsasoftware.com
Преподаватели
team-photo
Лилия Михайлова
Родена във Враца, Лили завършва природо-математическата гимназия в града с профил биология. След това изучава Биотехнологии в СУ “Св. Климент Охридски”. В началото на 2015 година е част от първия курс по програмиране на ВСО. След като го завършва успешно започва работа като Android и Java Web Developer в Инвейтикс - най-голямата софтуерна компания в града. Месец след това става част от екипа на ВСО като лектор в курса по програмиране с Java. Обича да готви за любимите си хора и да се разхожда сред природата.
team-photo
Тихомир Кръстев
Роден във Враца, Тито завършва СОУ “Христо Ботев” с профил история, след това бакалавър по Публична администрация в УНСС и магистратура по Мениджмънт в “Икономически университет - Варна”. През пролетта на 2015г е част от първия девет месечен курс на ВСО като курсист и през лятото започва работа като програмист в най-голямата софтуерна компания в града - Инвейтикс. В момента Тито е Senior Android Developer, както и тийм лидер на Java екипа в компанията. От края на 2015г отново е част от девет месечните курсове, но този път като преподавател. Хобитата му са - футбол, да пътува и игрите.
team-photo
Милена Томова
Завършва първото издание на 9-месечните курсове на Враца Софтуер, направление Уеб разработка с РНР. “Никога дотогава не бях си представяла, че ще се занимавам с програмиране, още по-малко, че ще преподавам. Мечтаех си да знам много езици. Явно не съм уточнила, че нямам предвид езици за програмиране”. “Не съм от Враца, а и мястото не е от значение. Важни са хората, които те заобикалят и благодарение на които непрекъснато увеличаваш знанията и се убеждаваш в способностите си.” В момента води курса по Уеб разработка с РНР. Zend Certfied Engeneer и Certified Laravel Developer.